انواع روشهای سرمایه گذاری در بازارهای مالی
بازار بورس به عنوان یکی از جذاب ترین گزینه ها برای اکثریت افراد جامعه که قصد سرمایه گذاری و کسب سود را دارند. همواره مورد استقبال بوده است. در تعریف بازار سرمایه و بورس می توان گفت محیطی است که شرکت های مختلفی از گروه های صنایع مختلف ، سهامشان را در آن عرضه میکنند تا مردم بتوانند با خرید سهام این شرکتها، نقدینگی لازم برای تامین مالی آنها را فراهم کنند و با این کار به کنترل تورم و رشد اقتصادی و پیشرفت کشور کمک کنند .
نباید از تمام کسانی که قصد ورود به بازار بورس را دارند، انتظار داشت که در این امر متخصص باشند اما توصیه می شود تا حتما در این باره کسب اطلاعات کنند و با آگاهی اقدام به سرمایه گذاری کنند. می دانیم سرمایهگذاری در بورس ریسکهای زیادی دارد و ورود افراد بدون دانش کافی به آن ، سرمایه آنها را به شدت به خطر میاندازد، اینجاست که نقش صندوق های سرمایه گذاری پررنگتر میشود. برای روشن تر شدن موضوع لازم است انواع روش سرمایه گذاری را بیان کنم . دو روش سرمایهگذاری در بورس وجود دارد:
1. سرمایهگذاری مستقیم
2.سرمایهگذاری غیرمستقیم
سرمایهگذاری مستقیم
همانگونه که بیان شد انجام معاملات موفق در بازار بورس، امری تخصصی است که نیاز به صرف وقت، آگاهی کامل از اخبار و اطلاعیه ها، شناخت متغیرها و مولفه های اقتصادی و سیاسی تاثیرگذار بر کلان و خرد اقتصاد و بسیاری امور دیگر دارد. اگر شخص خودش و بدون کمک و اتکا به غیر اقدام به سرمایه گذاری در بورس کند و شخصا خرید و فروش انجام دهد سرمایه گذاری به روش مستقیم را انتخاب کرده است که قطعا نیازمند تخصص و صرف زمان کافی می باشد.
سرمایهگذاری غیرمستقیم
در مقابل سرمایهگذاری مستقیم سرمایه گذاری غیرمستقیم قرار دارد. اگر کسی علاقمند به سرمایه گذاری در بازار بورس باشد، اما اطلاعات و یا وقت کافی و یا بنا بر هر شرایطی امکان معامله به طور مستقیم را نداشته باشد به سرمایه گذاری غیرمستقیم رو می آورد و این روش را انتخاب می کند .سرمایه گذاری غیرمستقیم را می توان سرمایه گذاری با واسطه نامید . به عنوان نمونه سرمایهگذاری در صندوق های سرمایه گذاری یا استفاده از شرکتهای سبدگردانی اختصاصی از رایج ترین و مناسب ترین روش های سرمایهگذاری غیرمستقیم هستند که در دنیا استفاده می شوند، در این روش علاوه بر کسب سود میزان ریسک افراد در سرمایهگذاری تا حد زیادی کاهش مییابد زیرا سرمایه شما توسط افراد خبره ومتخصص و آگاه نسبت به بازار اداره می شود. لازم به ذکر است که صندوق های سرمایهگذاری فقط مختص به افراد عادی و غیرمتخصص نیست بلکه بسیاری از افراد حرفهای و با تجربه نیز در اینگونه صندوق ها سرمایهگذاری می کنند تا ریسک را کاهش دهند.