بازار فرابورس مانند بازار بورس ، یک بازار معامله اوراق بهادار است که در آن سهام شرکتهای مختلف معامله می شوند و قیمت ها بر اساس عرضه و تقاضا مشخص می شود. با توجه به این که در بازار بورس شرکت ها با شرایط خاص و نسبتاً سختی پذیرفته می شوند، همه ی شرکت ها امکان و شرایط ورود به این بازار را ندارند.
به همین جهت دومین بازار سرمایه ایران با نام فرابورس در ابتدای آبان ماه سال 1387، با مجوز از شورای عالی بورس شکل گرفت. فرایند پذیرش شرکت ها در این بازار آسانتر است. شرکت هایی که نمی توانند در بازار بورس پذیرفته شوند، می توانند سهام خود را در بازار سرمایه عرضه کنند تا هر شرکتی با توجه به شرایط خود بتواند در بازار سرمایه حضور داشته باشد. در حقیقت این دو بازار، ماهیتی مشابه دارند با این تفاوت که سهام شرکت های کوچکتر نیز می توانند در فرابورس مورد معامله قرار گیرند.
اصلی ترین وظیفه فرابورس، ساماندهی و ایجاد سازوکار مناسب جهت حضور انواع بنگاه های اقتصادی برای تآمین مالی از طریق بازار سرمایه است. از این رو، فرایند پذیرش شرکت ها و شرایط پذیرش در فرابورس به شیوه هایی است که شرکت ها با احراز حداقل شرایط و در سریعترین زمان بتوانند سهام خود را در بازار سرمایه عرضه کنند. به این ترتیب این شرکت ها می توانند از تمام مزایای شرکت های پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار بهره مند شده و در جهت رشد اقتصادی و مشارکت سهامداران در تولید موثر باشند.
فرابورس با جذب آن دسته از شرکت هایی که زمینه ورود به بازار بورس اوراق بهادار را ندارند و یا میخواهند سریعتر به بازار سرمایه ورود پیدا کنند، زمینه انجام معاملات برای شرکت ها در هر نوع و اندازه ای که باشند را فراهم می سازد.
فرابورس بازارهای گوناگونی دارد؛ بازار اول، بازار دوم، بازار سوم، بازار ابزارهای نوین مالی و بازار پایه (زرد، نارنجی و قرمز). تنوع بازار های زیر مجموعه فرابورس و آسان بودن شرایط پذیرش در این بازار، باعث شده است تا بسیاری از شرکت ها برای ورود به آن اقدام کنند.